Peter Nylén, Projektledare MittSverige vatten
Peter Nylén är projektledare för grävningen som ska genomföras i centrala Sundsvall. Foto: Lotte Nord/Sveriges Radio

Stora vattenledningar ska grävas i centrala Sundsvall

Peter Nylén: Vi kommer ha en öppen dialog
2:34 min

Under drygt ett år ska Mitt Sverige Vatten byta vatten ledningar i centrala Sundsvall. På vissa håll är det ledningar som är över en meter grova.

Mellan februari 2017 och våren 2018 kommer det ska det grävas för vatten i centrala Sundsvall. Det är arbeten som kommer påverka trafik och parkeringar och på så vis påverka miljön inne i centrum. 

De som står för grävningen är Mitt Sverige vatten och projektledaren heter Peter Nylén. 

– Det här är en del i vår strategi för vår kommande vattenförsörjning. 

Peter Nylén säger också att det eftersom det kommer komma mer regnvatten i framtiden så har det kommit nya krav som säger att dagvattnet måste ta redas på, på något vis. Det innebär att de måste lägga grövre rör för att kunna leda bort allt vatten. 

 Det är stora ledningar, en del är över en meter i diameter. Peter Nylén säger att man gör det man kan för att det inte ska bli för stökigt  

– Tanken med projektet är att vi ska vara ute i god tid med all information så att man inte börjar gräva och informerar efteråt. 

– Vi kommer ha en öppen dialog med alla näringsidkare och de som bor i området för att göra det bästa vi kan för att förhindra att det blir så mycket störningar, säger Peter Nylén. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".