Sveriges Charlotte Kalla går i mål under söndagens 10km klassisk åkning vid världscuptävlingarna i Ruka.
Charlotte Kalla var riktigt trött efter sitt lopp i Ruka. Foto: Anders Wiklund/TT

Kalla gör comeback på nyårsafton: Jag mår bra

Magnus Ingesson om Kalla: Bättre komma igång i Sverige
1:31 min

Charlotte Kalla är tillbaka i träning och siktar på att göra comeback i sprint-tävlingen på nyårsafton.

– Jag känner mig lugn och trygg, säger Kalla i ett pressmeddelande.

Det var under premiären i finska Ruka som Charlotte Kalla var energilös och slutade 75:a.  
Efter undersökningar visade det sig att det vara ett så kallat förmaksflimmer i hjärtat som var orsaken till hennes genomklappning.

– Det är jätteskönt att ha fått beskedet, sa Kalla till TT efter beskedet.

Nu är det klart att svenska skidstjärnan står över tävlingarna i Davos och La Clusaz, som är de återstående i den första världscupperioden, och i stället blir det en återkomst i skidspåren på nyårsafton med Tour de Ski som inleds i schweiziska Val Mustair. 

– Jag mår bra och har inte haft några känningar av förmaksflimret sedan jag gick i mål i Ruka förra söndagen. Det känns skönt, säger Charlotte Kalla i ett pressmeddelande.

För tidigt att återgå till världscupen.

– Den lugna träningen har känts bra medan jag känner att det behövs mer återhämtning innan kvalitetspassen är på normal nivå.

– Det är bättre att komma igång på låglandet i Sverige där vi har lite mer kontroll, konstaterar Charlottes tränare Magnus Ingesson.

Ett alternativ för Kalla kan bli att köra i Scandinaviska cupen.

– Vi är väldigt glada över att ha fått positiva rapporter från Charlotte de senaste dagarna, även om det är för tidigt för henne att återgå till världscupen. Vi känner oss trygga med hennes upplägg framöver och hoppas att få se henne tävla snart igen, säger förbundskapten Rikard Grip.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".