Charlotte Kalla
Charlotte Kalla tävlar i Lillehammer. Foto: Anders Wiklund/TT

Kalla tävlar igen efter hjärtproblemen

Charlotte Kalla gör comeback i Skandinaviska cupen i Lillehammer i helgen.

"Jag är nöjd med den träning jag har fått genomföra i Idre och nu ser jag fram emot att få dra på nummerlappen", säger hon i ett pressmeddelande.

Det är snart två veckor sedan som Charlotte Kalla kände att något inte stod rätt till i kroppen under tävlingarna i finska Ruka. Efter att ha genomgått grundliga läkarundersökningar kunde det konstateras att Kalla hade drabbats av förmaksflimmer, och att det inte finns några medicinska skäl till att hon inte får träna och tävla igen.

Kalla ska i Lillehammer tävla både lördag och söndag, först på 5 kilometer och sedan i skiathlon.

"Mitt fokus i helgen kommer att ligga på att göra en bra prestation och resultatet kommer i andra hand. För mig handlar det om att komma in i tävlingsrutiner och få två bra genomkörare i den utmanande terrängen som Lillehammer erbjuder".

29-åringen har tidigare sagt att hon siktar på att vara tillbaka i världscupen när Tour de Ski drar igång vid årsskiftet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".