Örnsköldsviks sjukhus exteriör. Foto: Peter Hansson/Sveriges Radio
Örnsköldsviks sjukhus. Foto: Peter Hansson/Sveriges Radio

Sexårings död anmäls av landstinget

Det var i juni i år som den 6-åriga flickan avled på Örnsköldsviks sjukhus efter en cykelolycka. Personalen diskuterade att göra en skiktröntgen av flickans huvud när hon kom in på sjukhuset, men den sköts upp.

Flickan avled till följd av sina hjärnskador. Landstinget Västernorrland har nu lämnat in en lex-maria anmälan om händelsen.

Personalen diskuterade att göra en skiktröntgen av flickans huvud när hon kom in på sjukhuset, men valde att lägga in henne för observation på barnavdelningen under natten.

På morgonen slutade flickan andas och hjärtat stannade. Trots upplivningsförsök och direkttransport till Umeå för operation gick flickans liv inte att rädda.

Den 6-åriga flickan cyklade omkull på sin sparkcykel och slog huvudet i asfalten. När hon kom till akutmottagningen i Örnsköldsvik kräktes hon och hade huvudvärk.

Flickans mamma har redan anmält händelsen till Inspektionen för vård och omsorg som nu ska granska händelsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".