Blank is över hela vägbanan på länsväg 635 vid Kovland där en buss kasat av vägen. Foto: Ingrid Engstedt Edfast/Sveriges Radio
Blixthalkan gör att Din Tur drabbas av förseningar och inställda turer i busstrafiken. Foto: Ingrid Engstedt Edfast/Sveriges Radio

Blixthalkan stoppade busstrafiken

Karin Lindberg vid Bussterminalen: Jag tar nog taxi hem
0:48 min

Din Tur meddelade att all busstrafik i Sundsvall med omnejd ställdes in tills vidare på grund av väglaget. Förseningar kan förekomma i Kramfors och Sollefteå. Vid 15.30-tiden började bussarna rulla igen.

Minusgrader och regn. Kombinationen har lamslagit mycket av trafiken i länet. Din Tur som kör busstrafiken i länet meddelar att all trafik i Sundsvall med omnejd ställs in tills vidare till följd av halkan. 

Vidare meddelar Din Tur att det kan bli försenade och inställda turer i Kramfors och Sollefteå kommun på grund av väglaget.

En som väntade förgäves på bussen på Navet i Sundsvall var Karin Lindberg, från Bosvedjan sex kilometer norr om Sundsvall.

– Jag tar nog taxi hem, för en promenad vågar man sig nog inte på.

Mindre vägar som inte är sandade kan komma att ej trafikeras om busschauffören anser att det är trafikfarligt.

Efter flera timmars stopp så började huvudlinjerna 1,2,3 och 4 rulla igen vid 15.30-tiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".