Daniel Otterström trafikpolis Sundsvall, nykterhetskontroll
Trafikpolis Daniel Otterström tar emot en billist som ska genomföra en nykterhetskontroll. Foto: Anton Kårén/Sveriges Radio

Polisen genomför extra nykterhetskontroller

Daniel Otterström: Bara nyktra förare än så länge
1:48 min

Den här veckan är den europeiska insatsveckan med fokus att minska rattfylleriet. Polisen i Västernorrland genomför nu extra nykterhetskontroller.

Hela veckan genomförs det extra nykterhetskontroller i hela länet. Daniel Otterström är trafikpolis i Sundsvall och genomför idag en kontroll i Sidsjön nära centrala Sundsvall. 

– Det är spritt över året ett antal insatsveckor mot hastighet ibland och alkohol och droger som det är under den här veckan.

Poliserna samlas runt klockan sju på morgonen och där bestämmer man vart alla ska åka och göra blåskontroller och efter det åker man ut. En av poliserna står vid vägen och vinkar in bilarna på en parkeringsficka där billisterna blir bemötta. Platsen för kontrollen väljs ut noga.

– Det beror lite på vad man är ute efter. Är man ute efter ett större trafikflöde kan man ta en av infarterna till stan. Annars kan man välja att stå på en mer riktad plats, kanske i anslutning till ett systembolag, säger Daniel Otterström. 

Under morgonens kontroll som P4 Västernorrland var med på var det ingen av de kontrollerade förarna som körde rattfull. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".