Skrivelse
Skrivelse till Anders Ygeman från Kramfors kommun Foto: Sveriges radio

Kramfors kommun skriver till regeringen

Kommunalråd (S)ahlén: Polisen sköter inte sin uppgift
2:05 min

Kramfors kommun tycker inte att polisen gör sitt jobb i kommunen och nu har man vänt sig till inrikesminister Anders Ygeman.

Polisens resurser i Kramfors räcker inte till anser kommunen. Därför har man har de senaste åren köpt bevakningstjänster för hundratusentals kronor av ett säkerhetsföretag.

– Rätt eller fel, det är skattemedel som används dubbelt för att vi inte upplever att polisen idag gör sitt jobb. Men vi vill i alla fall värna våra invånares trygghet och har därför valt denna prioritering, säger kommualrådet i Kramfors Jan Sahlén.

Jan Sahlén har nu skrivit ett brev till inrikesminister Anders Ygeman för att påtala problemet med att kommunen måste göra polisens arbete.

– För att leverera trygghet har kommunen varit tvungna att gå in i polisens ställe och hyrt in ordningsvakter. Det är en uppgift som polisen har att upprätta lag och ordning på allmäna platser, säger Jan Sahlén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".