Kerstin Eriksson, SoL-stipendiat 2016
Kerstin Eriksson, SoL-stipendiat 2016, flankeras av Susanne Sturk, humanisitiska nämnden och Anna-Belle Strömberg, omsorgsnämnden. Foto: Örnsköldsviks kommun

Överraskad SoL-stipendiat i Örnsköldsvik

Kerstin Olofsson har tilldelats 2016 års SoL-stipendium av Örnsköldsviks kommun. Hon får priset för sina medmänskliga insatser. Det trodde jag aldrig, säger Kerstin.

Kerstin Olofsson fick Sol-stipendiet på Örnsköldsviks fullmäktiges möte på måndagen. SoL-stipendiet är ett tack för gjorda insatser och en uppmuntran i det fortsatta arbetet.

– Man förväntar sig inte något för det man gör, säger Kerstin.

Stipendiaten var lätt chockad, och visste inte riktigt hur det hela skulle firas, men lite hade festen startat;

– Min bror och bror-sonson är här på kaffe och tårta, berättar Kerstin. Annat firande måste jag nog fundera på.

Kerstin belönades med ett diplom, en stor blombukett och 15 000 kronor.

Motiveringen til SoL-stipendiet lyder:

"Under många år har Kerstin satsat mycket av sin tid och sitt engagemang för att hjälpa utsatta barn genom att samla in pengar.

Kerstins engagemang är till synes outtröttligt och hon är en är en fantastisk ambassadör i Örnsköldsvik för Rädda barnen och Världens barn.

Under insamlingen till Världens barn är hon ute varje dag, ofta under många timmar, för att hinna samla in så mycket pengar hon bara förmår.

Kerstin delar, alltid med ett stort leende, med sig av sin kunskap och entusiasmerar andra att engagera sig."

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".