Anna Holmlund.
Anna Holmlund. Foto: TT.

Holmlund medvetslös efter krasch på träning

Sportchefen: Anna ligger nedsövd
0:54 min

Den svenska skicrossåkaren Anna Holmlund kraschade på en träning inför världscuptävlingarna i Innichen. Holmlund vårdas nu på ett sjukhus i Bolzano där hon hålls nedsövd.

”Anna slog vid kraschen i huvudet kraftigt och förlorade medvetandet. Hon omhändertogs av ett sjukvårdsteam på plats i banan och flögs med helikopter till traumacentret i Bolzano. Där konstaterades blödningar i hjärnan och hon opererades akut. Hon hålls tills vidare nedsövd på intensivvårdsavdelning. I nuläget går det inte att uttala sig om den närmaste utvecklingen då läget fortfarande är instabilt”, skriver svenska skidförbundet i ett pressmeddelande.

Holmlund var ensam i situationen och missade en dämpning i ett hopp och kraschade, skriver SVT Sport.

Anna Holmlund - Skicross

Klubb: Sundsvalls Slalomklubb

Främsta meriter 

+ Vinnare av den totala världscupen tre gånger: 2011, 2015 och 2016 

+ 19 världscupsegrar

+ OS-brons 2014

+ VM-brons 2011

Karriär: Som tonåring var Holmlund var en av Sveriges mest lovande alpina åkare med flera ungdoms-SM-guld. Hon spelade också i flicklandslaget i fotboll. Tävlingsdebuterade i skicross först som 20-åring och redan året därpå vann hon sin första världscuptävling. 2011 tog hon hem den totala världscupen. I OS-debuten samma år slutade Holmlund sexa. Säsongerna efter råkade hon ut för två allvarliga knäskador och karriären var i fara. Men hon kom tillbaka och tog brons i OS i Sotji 2014. Sedan dess har hon varit sportens dominant med segrar i den totala världscupen både 2015 och 2016.

Källa: TT/Aftonbladet

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".