Åsa Bellander, ny kommundirektör i Sundsvall.
Foto: Anders Storm

Åsa Bellander ny kommundirektör i Sundsvall

Samarbete, utveckling och bostäder för alla nyckelord för nya kommundirektören
2:26 min

Nu är det klart att Åsa Bellander blir ny kommundirektör i Sundsvall. Det är första gången som en kvinna får det uppdraget.

Det är en enig rekryteringsgrupp som har föreslagit att Åsa Bellander ska bli ny kommundirektör i Sundsvall. Hon ersätter därmed Stefan Söderlund som slutar vid årsskiftet. Hon kommer närmast från en tjänst som programdirektör för samhällsbyggnad och stadsbyggnadschef i Örebro kommun.

Åsa Bellander är född och uppvuxen i Luleå. Men under 1990-talet bodde hon i Sundsvall där hon jobbade som teknisk konsult.

 Jag ser det som en spännande utmaning. 

– Det känns fantastiskt roligt att få förtroendet att som kommundirektör vara med att utveckla Sundsvalls kommun. Jag ser det som en spännande utmaning att tillsammans med politiker, medarbetare och andra aktörer i samhället skapa bra förutsättningar för att leva, bo, verka i och självklart uppleva Sundsvall. En bonus för mig är att få återupptäcka Sundsvall efter dryga 18 år i Örebro, säger Åsa Bellander i ett pressmeddelande.

"Varmt välkommen"

Kommunalrådet Peder Björk om rekryteringen av Åsa Bellander:

– Vi önskar Åsa varmt välkommen som ny kommundirektör för Sundsvalls kommun. Det känns bra att kunna rekrytera en person med väl dokumenterade ledaregenskaper som även kan ta med sig erfarenheter från en annan kommun. Vi är extra glada över att Sundsvall nu får sin första kvinnliga kommundirektör, säger Peder Björk, kommunstyrelsens ordförande (S).

Åsa Bellander tillträder i maj 2017.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".