Jonathan Dahlén
Jonathan Dahlén, forward i Timrå IK, spelar JVM med de svenska juniorkronorna. Foto: Stina Stjernkvist/TT
Ishockey

Jonathan Dahlén laddar för VM med juniorkronorna

Jonathan Dahlén: Vi är ett bra lag och det kan leda långt
3:58 min

På annandag jul inleds junior-VM i ishockey och för Jonathan Dahlén, Timrå IK, är det en dröm som går i uppfyllelse när han ger sig ut på isen i de svenska färgerna.

– Det är häftigt. Man har kollat på junior-VM ända sedan man var liten och att få vara en del av det är väldigt häftigt, säger Jonathan Dahlén.

19-årige Jonathan Dahlén kommer från Östersund och spelar till vardags med Timrå IK i hockeyallsvenskan, där han fick sitt stora genombrott förra säsongen och blev en av Sveriges hetaste juniorspelare.

– Det var en riktigt häftig säsong. I slutet framförallt, det var väl då jag fick mitt genombrott och det var tack vare bra förtroende i Timrå. Jag trivs bra där och det har hjälpt mig att bli en bättre hockeyspelare.

Han är en viktig målgörare i Timrå. Han ligger tvåa i både poängligan och skytteligan i klubben.

Efter förra säsongen fick han flera förfrågningar från SHL-klubbar och han blev draftad i Ottawa, men valde trots de lockande erbjudandena att stanna i Timrå IK. 

– Jag bestämde mig rätt tidigt att jag ville stanna i Timrå, så det var väl inte så mycket att fundera på egentligen. Jag ville verkligen spela i Timrå i ett år till och ge det chansen att utvecklas här och att göra en så bra säsong som möjligt och kanske till och med ta klivet upp med Timrå till SHL.

Junior-VM spelas 26/12-5/1 och på måndag spelar Sverige premiärmatchen mot Danmark i JVM.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".