Robin Sandström på paketterminalen i Sundsvall. Foto: Anna Ahlström
Robin Sandström på paketterminalen i Sundsvall. Foto: Anna Ahlström

Rekordmånga paket på paketterminalen i Sundsvall

Robin Sandström: Det är smått kaotiskt här emellanåt
1:59 min

Med bara två dygn kvar till julafton är det bråda dagar på paketterminalen i Sundsvall. Fler paket än någonsin har under veckan passerat terminalen.

Allt fler handlar julklappar på nätet och det märks på paketterminalen i Sundsvall. Bara under torsdagsmorgonen har personalen sorterat 4500 paket. En av de som jobbar med att sortera paket är Robin Sandström, och han beskriver situationen strax innan jul som "smått kaotisk". 

– Nu har vi jättemycket paket, det bara väller in paket, men vi klarar det rätt bra faktiskt, säger han. 

Du har ju jobbat här länge. Det är ju allt fler som handlar julklappar på nätet, har du märkt av det?

– Ja, det sägs ju att näthandeln ökar med 20 procent varje år så det märks verkligen, säger han. 

Paketrekord i tisdags

Natten till tisdag så slogs det paketrekord i Sverige. Över en halv miljon paket passerade genom paketterminalerna runt om i landet. Robin Sandström arbetade den natten, och han säger att han märkte av att det var fler paket än vanligt den natten.

–  Vi hade tagit in mer personal den natten så det gick bra. Men det var inte bara i Sverige som det slogs rekord, det slogs även rekord lokalt här i Sundsvall. Det var väldigt många paket, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".