Gif-Sundsvall förlorade mot Djurgården.

1-0 efter 43 sekunder.
2-0 efter 20 sekunder.
Daniel Sjölund slog till blixtsnabbt i vardera halvleken när Djurgården besegrade Gif Sundsvall med 4-0.
Dif leder nu allsvenskan med fyra poäng och Gif-Sundsvall ligger näst sist med sina 11 poäng.

Daniel Sjölund bör ha slagit ett hastighetsrekord när han gjorde två mål på bara 63 sekunder.

Det första efter 43 sekunder i första halvlek. -Jag fick bollen av Rasck (Niclas), tog några steg in i deras straffområde och bara skjuter. Skönt att se bollen gå i mål.

Det andra efter 20 sekunder i andra halvlek. -Det var Jones (Kusi Asare) mål helt och hållet. Han spelade in bollen från höger och jag hade öppet mål, det vara bara att sätta dit foten.

Sjölund har haft svårt att ta en ordinarie plats i Dif, men efter hans två mål på Stockholms stadion ökar förstås chanserna till fortsatt spel. Trots att nyförvärvet Mattias Jonson dyker upp inom kort. -Vi får väl se hur det blir, men jag kommer i alla fall att kriga för en plats, sade Sjölund som ändå har fått spela elva matcher den här säsongen.

Hemmalagets snabba ledningsmål i första halvlek innebar en annorlunda matchbild. Giffarna kom igen bra efter chocköppningen och hade nog så mycket av spelet som Dif. Mikael Dahlberg fick den gyllne kvitteringsmöjligheten efter 37 minuter när han kom helt fri. Men Pa Dembo Tourray i Djurgårdens mål gjorde en snygg räddning och klarade Dahlbergs något tama skott. -Vi hade tur som hade ledningen efter första halvlek, Sundsvall var bra då, sade Djurgårdens tränaren Kjell Jonevret, som inte ens hann ut till avbytarbänken innan Sjölund satte 2-0. -Det sista jag sa till grabbarna innan vi gick ut till andra halvlek var att alla måste vara koncentrerade - och så gör de 2-0 efter 20 sekunder, suckade Giffarnas tränaren Jan Halvor Halvorsen. -Man får inte bjuda ett topplag som Djurgården på två billiga mål.

Efter 2-0 var matchen över och Djurgården hade full koll. Man gjorde ytterligare två mål i halvleken mot ett slaget och uppgivet Sundsvall. Dif toppar nu serien, fyra poäng före Malmö FF och Helsingborg. -Vi gör en jättebra match, vi hade till många delar ett nytt mittfält men det var flera i laget som var bra. Jag är helnöjd, sade Jonevret

Om det var uppåt i Djurgården så var det deppigt i Sundsvall. Laget parkerar näst sist i tabellen och det kommer att bli en ny kvalfylld höst.

Det är inte första gången som Giffarna ligger illa till, men på något sätt har man tidigare alltid rett ut svårigheterna. Nu krävs ett par nyförvärv för att man; dels ska få en bättre spelartrupp och dels få in lite nytt och positivt tänkande. -Jag hoppas på ett svar från Erik Hoftun (Rosenborg) den här veckan, säger Halvorsen.

Förre norske landslagsbacken Hoftun lär behövas.

(TT)