Polis med kommunikationsradio på axeln. Foto: Fredrik Sandberg/TT
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Sju gripna för smasch and grab-kuppen i Örnsköldsvik inatt

Polisen har gripit sju misstänkta för inblandning i inbrottet i modebutiken i Örnsköldsvik inatt. Vittne larmade polisen 02:45 i morse.

Polisen hade ett bra signalement på gärningsmannen för inbrottet. Ett vittne larmade polisen kvart i tre inatt, och har sett gärningsmannen ta sig in i butiken via entrédörren.

Man jobbade med uppgifter om en mörk Volvo V70 av äldre modell, som sattes i samband med smash and grab- kuppen mot modebutiken i centrala Örnsköldsvik.

En halvtimme innan inbrottet i butiken sattes en skåpbil i brand i Högland strax utanför centrala Örnsköldsvik, en brand polisen tror har samband med inbrottet.

I samband med räddningsarbetet hittade Räddningstjänsten acetylenflaskor i bilen och avbröt omedelbart släckningsarbetet. Ett stort område i Högland är avspärrat, och kommer så vara till natten mot torsdag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".