Staffan Blyberg är åklagare i fallet där en klädbutik utsattes för smash and grab-kupp. Foto: Ingrid Engstedt Edfast/Sveriges Radio Viktor Åsberg/Sveriges Radio
1 av 2
Staffan Blyberg är åklagare i fallet där en klädbutik utsattes för smash and grab-kupp. Foto: Ingrid Engstedt Edfast/Sveriges Radio Viktor Åsberg/Sveriges Radio
Butik utsattes för stöldkupp i natt.
2 av 2
Butik utsattes för stöldkupp i natt. Foto: Viktor Åsberg/SR.

Åklagare Staffan Blyberg om stöldkuppen i natt i Örnsköldsvik

Staffan Blyberg, åklagare: En ganska stor mängd kläder, vi uppskattar värdet till över 100 000
3:18 min

Sju personer har anhållits misstänkta för stöld efter nattens smash and grab-kupp i en klädbutik i centrala Örnsköldsvik inatt.

De anhålla är skäligen misstänkta för brottet, alltså den lägre misstankegraden. 

– Dels har vi muntliga uppgifter, åtminstone en person har lämnat detaljerade uppgifter kring händelseförloppet, som i sig har stöd i annan bevisning. Vi har viss teknisk bevisning som är säkrad. Det finns en övervakningskamera som gett oss en film från händelsen också fotografier, säger åklagare i fallet Staffan Blyberg.

Det finns bland annat vittnesmål och andra muntliga uppgifter som har kunnat hämtas in.

– Också vissa föremål som vi på ett tydligt sätt kan sätta i samband med händelsen, säger han. 

De har kommit över i huvudsak kläder, en ganska stor mängd kläder. Vi uppskattar värdet till strax över 100 000 kronor preliminärt. 

Den här bilen som sattes i brand vid nästan samma tidpunkt, har polisen hunnit utreda om det finns ett samband?

– Jag vill inte så här tidigt uttala mig om det finns något samband eller inte, men givetvis är det något som vi behöver titta på, säger Staffan Blyberg.

Det ser också ut som det funnits viss planering bakom brottet.

– Var och en har haft olika roller. Vi kan anta att i vart fall ett antal av dem har varit direkt aktiva. Sedan är det oklart vilka roller de övriga har haft. Det vi sett hittills är att det funnits ett mått av viss planering, säger Staffan Blyberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".