Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Pizza med röd pesto, oliver, ost och rödlök tillagad i en klotgrill. Foto: Ann-Charlotte Carlsson/Sveriges Radio
Nyårsdagen är pizzeriornas högtid. Foto: Ann-Charlotte Carlsson/Sveriges Radio

Nyårsdagsmat - vad äter vi då?

"Jag gillar att äta tårta då"
0:58 min

Nyårsdagen är som julafton för pizzeriorna. Hawaii, Capricciosa och Vesuvio säljer som smör. Men för några sundsvallsbor fungerar det lika bra med tårta eller kyckling.

För Joakim Källgren är pizzan ofta nära till hands, men på nyårsdagen väljer han hellre något sött.

- Jag gillar att äta tårta för jag fyller år då, säger han.

Carola Källgren tar däremot gärna en Capricciosa efter nyårsfirandet, men dottern Lilly skippar pizzan och väljer hellre tacos.

- Med gurka och ost, säger hon.

Mohammed Mahadi och hans familj brukar äta kyckling med sallad och ris på nyårsdagen.

- Vi äter det tillsammans hela familjen, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".