Orimliga arbetsförhållanden på Sollefteå sjukhus

4:13 min

Övertidsjobb flera timmar per dag, extra arbete under helger och ingen tid för lunch. Det är verkligheten för enhetschefer på Sollefteå sjukhus.

Det var vid Arbetsmiljöverkets inspektion den 11 mars i år som bristerna i verksamheten och framförallt chefernas arbetsmiljö uppdagades. När Arbetsmiljöverket gjorde en uppföljande inspektion i oktober stod det klart att en del var åtgärdat, om än inte dokumenterat, men att mycket återstår att göra.

Ewa Lodin, är huvudskyddsombud för Vårdförbundet i Sollefteå och hon berättar om en mycket pressad situation för enhetscheferna på sjukhuset.

De har oklara mål. De vet inte riktigt vad de har för arbetsuppgifter.

– Deras tid går åt till att rekrytera personal, de ska förbättra och utveckla verksamheten, vilket de inte har tid till. De har väldigt långa dagar, sitter kvar på kvällar och helger för att få sitt arbete att gå ihop, de har oklara mål. De vet inte riktigt vad de har för arbetsuppgifter.

Information fastnar längs vägen

Att tiden inte räcker till för enhetscheferna får direkta konsekvenser för den övriga personalen berättar Ewa Lodin. Bland annat går inte information fram hela vägen till medarbetarna.

– Det är väldigt mycket möten inbokade och de (enhetscheferna) har inte riktigt tid att gå på de här mötena som ibland är förlagda på annan ort och då har de svårt att få information och då blir det ju svårt att delge information vidare till medarbetarna.

Som huvudskyddsombud anser Ewa Lodin att situationen är illavarslande. 

– Ja, det är ju väldigt illa. Cheferna ska ju vara ett stöd till medarbetarna, och arbetsmiljön för våra medarbetare här på golvet är ju inte heller bra, och då krävs det ju att en chef är på plats och kan ge hjälp och råd. När de själva har en väldigt pressad arbetsmiljö så blir ju det svårt.

Länskliniker boven i dramat

En stor anledning till att det blivit så här tillskriver Ewa Lodin den stora omorganisation som Landstinget Västernorrland gått igenom de senaste åren. Där man ändra från tre självständiga sjukhus till länskliniker. 

– Det har varit ett litet sjukhus med korta beslutsvägar. Har vi haft problem har vi kunnat löst det inom sjukhuset. Nu när det är länskliniker så är det svårt. Organisationen är inte bra.

Den bristande arbetsmiljön drabbar alltså såväl chefer som övriga medarbetare. Hur är det då med patienterna och patientsäkerheten?

– Det är klart att patientsäkerheten blir lidande när man inte kan arbeta så att verksamheten går framåt, säger Ewa Lodin, huvudskyddsombud på Sollefteå sjukhus.

Landstinget vill ha mer tid 

Nu hotar alltså Arbetsmiljöverket med vite om man inte kommit tillrätta med problemen senast den 13 april.

Det är för kort tid anser chefen för specialistsjukvården, Nina Fållbäck Svensson, och hoppas att man ska få extra tid på sig för att lösa problemen. Hon är säker på att man kommer att klara att åtgärda samtliga punkter som arbetsmiljöverket slagit ner på, men vill ha till maj på sig.

Nina Fållbäck Svensson säger också att de förbättringar som ska ske i vår ska gälla alla tre sjukhusen i länet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista