Peter Grundström och Agneta Olsson från Thor-Görans. Foto: Clara Åström/Sveriges Radio
Peter Grundström och Agneta Olsson. Foto: Clara Åström/Sveriges Radio

P4 med när svensktoppen kom till Lunde Folkets hus

Peter Grundström:Vi får berätta hela vår grej.
4:07 min

När svensktoppen kom till byn heter en ny nöjessatsning här i länet. Det är Agneta Olsson och Peter Grundström från dansbandet Thor-Görans som åker ut till byarna i Västernorrland.

Peter och Agneta är två av medlemmarna i dansbandet Thor-Görans från Björna. Paret uppträder också själva och den här satsningen görs under vintern/våren. Lunde Folkets hus vid foten av Sandöbron fick besök under tisdagskvällen.

--Både Agneta och jag har en lång musikalisk historia bakom oss som vi gärna vill förmedla vidare, säger Peter Grundström. Vi får berätta hela vår grej!

Grundström har enligt egen utsago skrivit drygt 1.500 låtar. Både till sin egen orkester men även till andra artister/dansband.

Med drygt 40 år i branschen undrar man kanske om det snart är dags för paret Grundström/Olsson att tänka på refrängen?

– Klart att det sliter på kroppen men ännu tänker vi inte i dom banorna, säger Peter Grundström.

– Jag har 30 år bakom mig i dansbandsbranschen och jag är idag landets äldsta dansbandssångerska, säger Agneta Olsson. Men jag älskar mitt jobb och jag tror att Peter och jag för alltid kommer att hålla på med någon form av musik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".