Hector Brännlund sitter med gitarr i soffa. Foto: Ann-Charlotte Carlsson/Sveriges Radio
Hector Brännlund. Foto: Ann-Charlotte Carlsson/Sveriges Radio

Hector Brännlund kom ut som transsexuell - nu fortsätter musikkarriären

2:33 min

En knapp månad efter att han åkt ur Idol kom han ut som transsexuell. Hector Brännlund från Härnösand berättar om hur det kändes och om framtiden.

Har man blivit en offentlig person via ett stort tv-program är det väldigt många som följer vad man säger och gör. Hector Brännlund gjorde om filmen flera gånger och var väldigt nervös för vad alla skulle säga, men han kände att han behövde göra det. När han hade lagt upp filmklippet där han meddelade att han är transsexuell, dvs. att hans könsidentitet inte stämmer överens med det juridiska kön han tilldelats vid födseln, blev reaktionerna mest positiva.

– Det är klart att man får lite kommentarer som man inte vill höra, men majoriteten var verkligen bra. Det var så skönt, berättar Hector.

Nu skriver han eget material med inspiration från sitt liv. Snart väntar inspelning i Stockholm och han tänker satsa på att nå ut med sin musik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista