Tårta till Lidens hälsocentral - bäst i Västernorrland

4:03 min

Idag bjöd landstingets primärvårdsnämnd på tårta på hälsocentralen i Liden som är bäst i Västernorrland när patienterna själva sätter betyg.

Liden fick bäst betyg i Västernorrland i den nationella patientenkäten som görs vid alla hälso- och vårdcentraler i Sverige.

Det är roligt att vi blir uppskattade av patienterna

Lena Wikholm som är chef tror att det beror på att det är en liten hälsocentral med en personal som jobbar nära varann och som alltid sätter patienten i fokus.

– Det är roligt att vi blir uppskattade av patienterna. Det är ju därför vi är här.

Pensionerade läkaren Bertil Sjöberg har jobbat i 47 år på den här arbetsplatsen. Han känner igen flera generationer av patienter.

– Vi är lättillgängliga och hjälpsamma, det är lätt att få en tid hos oss, vi har inga stängda tidböcker som de moderna läkarna kan ha. 

Vi är lättillgängliga och hjälpsamma

Och vid lunchtid fick personalen ta emot smörgåstårta och uppvaktning från Andreas Sjölander (S) och Hans Backlund (S), ordförande respektive vice ordförande i landstingets primärvårdsnämnd.(FPT-nämnden). Och som primärvårdspolitiker har de saker att lära av Liden.

– Jag tar med mig det här med patientfokus härifrån. Det blir mer effektivt att ta hand om hela människan än att ta olika delar olika gånger, säger Andreas Sjölander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista