Kulturmagasinet i Sundsvall. Foto: Sveriges Radio Västernorrland.
Kulturmagasinet i Sundsvall. Foto: Sveriges Radio Västernorrland.

Kan bli öl och vin på restaurangen i Kulturmagasinet

Sundsvalls kommun: Vi är öppna för alla förslag
2:47 min

Sundsvalls kommun söker nu efter en ny entreprenör som kan driva restaurangen på Kulturmagasinet. En lokal inte förändrats öppningen 1986. Men nu är tanken att få till något helt nytt.

Kulturmagasinet i Sundsvall söker nu en ny restauratör till kafé- och restaurangverksamheten.

Önskemålet är att skapa en mötesplats som på ett naturligt sätt utgör ett komplement till den breda och mångfacetterade verksamheten som erbjuder både bibliotek, museum, föreläsningar och scenkonstarrangemang. 

– Hela Kulturmagasinet är i ett förvandlingsarbete och i framtiden kanske restaurangen hamnar på ett helt nytt ställe. Men just nu är det lokalen i hjärtat av Kulturmagasinet som är aktuell, säger Daniel Eklund avdelningschef på museet, Kulturmagasinet i Sundsvall.

Det kan bli en stor förändring med restaurang med öl- och vinrättigheter.

– Man får titta på vad som är tillåtet i kommunens lokaler. Man absolut är vi öppna för det förslaget, säger Daniel Eklund.

Kulturmagasinet, som invigdes 1986, har 400 000 besökare per år och målet är att ge dem upplevelser av hög kvalitet i en unik miljö där gott värdskap är grundbulten för ett attraktivt, tillgängligt och inkluderande kulturhus. 

 – Vi söker helt enkelt någon som har en unik idé och tycker att Kulturmagasinet är den perfekta miljön att förverkliga den i, säger Daniel Eklund, museichef.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".