Hål och bulor på nya E4

4:02 min

Det är bara drygt två år sedan nya E4 söder om Sundsvall blev klar. Men den har redan norrlandsstandard på vissa avsnitt med försänkningar, bulor och gropar.

Hur ser det ut på dina vägar där du kör? Berätta i tråden på vår facebooksida!

Sundsvallsbron fick snabbt repareras enligt garantin från byggarna. E4 söderut är under uppsikt från Trafikverket, men tjällossningen ska först få göra sitt.

– Vi är inne i en årstid då vägar rör sig, det gäller även en nybyggd väg, säger Kristofer Engstrand, projektledare vid underhåll på Trafikverket.

Sundsvallsbron, som invigdes något senare än E4an (18 december 2014), har dragits med en del barnsjukdomar. Garantiarbeten har utförts som under långa perioder har begränsat framkomligheten. Men själva vägen söderut omfattas inte av garantier. Inte än i alla fall.

– Just är det inte något garantifall, men vi vill se vad som händer med vägen efter vårens tjällossning, säger Kristofer Engstrand.

Även den vita färgen som markerer kanterna på vägen har nötts snabbt. Även vid Njurundabommen, på själva E4, finns det vägskada.

– Vi är ute och kontrollerar regelbundet. Men alla reparationsarbeten och ommålningar får vänta tills det är lite varmare.

En skylt som varnar för vägskada har nyss kommit upp vid södra brofästet vid påfarten till E4.

– Vi vet inte vad gropen beror på men vi har fått tips att det kan ha varit en lastbil som fått hydraloljeutsläpp just där, säger Kristofer Engstrand. Den skadan får Trafikverket själva stå för eller möjligen kan det bli en fråga för fordonets försäkringsbolag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista