Flera bränder på parkeringar i natt

I områden nära kommungränsen Sundsvall-Timrå fick räddningstjänsten rycka ut och släcka två fordonsbränder och en containerbrand i natt.

Vid 23.30 larmades om en bilbrand på en parkering i Sundsbruk där en personbil var helt övertänd. Branden var så kraftig att personen som larmade inte kunde gå tillräckligt nära fordonet för att se registreringsnummer, enligt Räddningstjänsten Medelpad.

Tjugo minuter senare stod en skåpbil på Ikea-parkeringen i Birsta i lågor och enligt polisen finns konkreta tecken på att den branden är anlagd.

Vid 01.40 larmade sedan förbipasserande på E4 om en brand i en container på parkeringen utanför hockeyarenan i Timrå. Branden kunde släckas efter 15 minuter, enligt räddningstjänsten.

Enligt polisen finns ingen uppenbar naturlig brandorsak vid någon av bränderna och det kommer upprättas ärenden om skadegörelse i samtliga fall.

Tror ni att bränderna kan ha samband?

– Det är klart att man tänker i de banorna, det är lite för tydlig slump för att det ska börja brinna på tre ställen i ett område så tätt inpå varann, men det är inget konkret vi har att gå på när det gäller det, det är mer polisnäsan som tänker så, säger André Westberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista