Annicka Burman (V) lämnar inte sina uppdrag i landstingspolitiken

0:18 min

I morgon lördag kommer Vänsterpartiets årsmötet att diskutera om Annicka Burman ska uppmanas att ge upp sin plats i landstinget.

Bör man lämna sina uppdrag om man inte är överens med sitt parti? Vad tycker du? Kommenteringen är nu stängd.

Förslaget kommer ursprungligen som ett förslag i en motion från Vänsterpartiet i Sollefteå som tycker att både Annicka Burman och Kenneth Challis ska uppmanas att lämna sina uppdrag efter att de rösta mot sin egen partilinje och för nedläggning av BB och akutkirurgi i Sollefteå.

Burman accepterade inte överenskommelsen

Men distriksstyrelsen som har granskat motionen anser att bara Burman ska uppmanas att avgå, inte Challis eftersom han har accepterat den överenskommelse man senare gjort om hur man kan bete sig när man tycker annorlunda än partiet i viktiga frågor.

Burman har inte accepterat överenskommelsen och därför bör distriktsårskonferensen som sammanträder i morgon lördag i Härnösand uppmana henne att avgå, säger Martin Neldén som är distriktsordförande.

Jag tänker inte lämna mina uppdrag.

Men Annicka Burman har inga planer på att avgå. 

– Jag tänker inte lämna mina uppdrag. Jag hade väldigt många personröster och det är för att folk vet vad jag har för åsikt i de här frågorna och därför tänker jag sitta kvar.

Ingen kan tvinga en förtroendevald att lämna sin plats i fullmäktige eftersom den platsen tillhör personen fram till nästa val.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista