Småbarnsföräldrar protesterar utanför fullmäktigemötet. Foto: Pether Öhlén/Sveriges Radio
Småbarnsföräldrar protesterade utanför fullmäktigemötet när beslutet om nedläggning togs Foto: Pether Öhlén/Sveriges Radio

Vänsterpartiet: Vi öppnar BB om vi har makten efter valet

Lars-Gunnar Hultin: Det är glasklart
5:54 min

Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna säger att de kommer att öppna BB i Sollefteå igen om partiet skulle hamna en maktposition efter nästa landstingsval

– Det är glasklart, vi kommer att öppna de akuta delarna och bb om vi har makten att göra det efter valet. Vi kommer inte att fråga tjänstemännen om vi kan, vi kommer att tala om för dem att vi ska. Det är glasklart nu i vårt sjukvårdspolitiska program, säger Lars-Gunnar Hultin som är gruppledare för Vänsterpartiet i regionfullmäktige.

Vi kommer inte att fråga tjänstemännen om vi kan, vi kommer att tala om för dem att vi ska.

Vårdalliansens oppositionsråd Per Wahlberg säger varken ja eller nej utan svarar:

– Det finns ett beslut att vi ska titta på alternativa driftformer i Sollefteå, och det är klart att om det dyker upp verksamhetsmässiga och ekonomiska möjligheter att öppna i Sollefteå så gör vi det, då är inga dörrar stängda.

BB i Sollefteå finns med i vår landstingsplan och vår budgetplan.

Sverigedemokraterna svarar jakande på frågan om bb kan öppnas igen om de har makten att bestämma efter valet nästa hös. 

– Ja, BB i Sollefteå finns med i vår landstingsplan och vår budgetplan och vi röstade emot nedläggningen. Om vi kommer i ett läge där vi kan förändra detta så kommer vi att göra det, säger Mats Hellhoff, gruppledare för SD.

 

Relaterat

Mer om Ockupationen Sollefteå sjukhus

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".