Ava Eckermann, Kristoffer Jonsson och Joakim Lungren i Avakhan.
1 av 2
Avakhan. Foto: Anders J Larsson.
Avakhan.
2 av 2
Ava Eckermann i Avakhan. Foto: Sveriges Radio

Ava Eckermann från Gallsäter testas till Svensktoppen

Ava Eckermann: Vi satt på ett hustak och improviserade fram en melodi
2:20 min

Varje söndag testas tre låtar till Svensktoppen. Den här veckan hoppas Avakhan och låten Just let go på tur. Deras frontkvinna växte upp i Ångermanland.

Avakhan, med låten Just let go, har hörts en hel del i P4 under hösten och vintern. Vid mikrofonen står en ångermanlänning som gärna tar chansen att hälsa på i barndomstrakterna kring Gallsäter så fort hon kan: Ava – eller Frida, som hon heter privat – Eckermann som växte upp i Träsk. Låten kom till efter en klubbrunda.

– Jag, Joakim Lundgren och Chris Medina från American Idol satt på ett hustak på Södermalm i Stockholm och improviserade fram den, berättar Frida.

Nu testas låten till Svensktoppen i konkurrens med alla som redan ligger på listan plus Benjamin Ingrossos Melodifestivalbidrag Good lovin och Zara Larssons So good. Västernorrland håller tummarna och hoppas även att Avakhan har vägarna förbi Fridas hemmaplan så snart som möjligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".