Henriksson tror Gif Sundsvall får ett tufft år.
Henriksson tror Gif Sundsvall får ett tufft år. Foto: Conny Sillén/TT

Guide inför allsvenskan: Gif Sundsvall

Henriksson om Sundsvall: De kan inte känna sig säkra i år
2:18 min

Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson svarar här på fem frågor om Gif Sundsvall inför allsvenska fotbollspremiären.

Sundsvall hade en väldigt stark första halva ifjol, men dalade under hösten efter att flera nyckelspelare lämnat i somras. Nu har man flera intressanta nyförvärv, som Linus Hallenius som återvänder hem och Kristinn Freyr Sigurdsson som utsågs till isländska ligans bästa spelare ifjol.

Blir Sundsvall fågel eller fisk i år?

– Fisk-varning på Sundsvall. Nu gör man en omstart. Att det här är ett lag för de nedre regionerna, det är jag helt övertygad om. 

Vilken är lagets styrka respektive svaghet?

– Med tanke på de ekonomiska förutsättningar som ges har man värvat klokt och det finns klar potential att utveckla många spelare här.

– Svagheten är att de som bidrog mest offensivt förra säsongen är samtliga borta nu. Tycker inte att ersättarna ser ut att vara av alls samma kaliber.

Vem är lagets viktigaste spelare?

– Nye Sigurdsson på mitten är ingen direkt ersättare till magiske Runar Sigurjonsdon, men han har imponerat som spelfördelare under försäsongen.

Vilken spelare kan få sitt genombrott den här säsongen?

– Dennis Olsson ute på vänsterkanten är en härlig ytterback. Snabb och med klart mandat att anfalla mycket på sin kant.

Var hamnar Sundsvall i tabellen, om du får tippa på toppen, mitten och botten?

– Det blir ett år till att fajtas i botten för Giffarna. 


Premiärmatch: 2 april 15:00 
Sundsvall - Eskilstuna 

ÖVERGÅNGAR

In: David Myrestam, b (Haugesund), Kristinn Freyr Sigurdsson, mf (Valur), Samuel Aziz, anf (Huddinge), Granit Buzuku, mf (Team TG), Romain Gall, mf (Klubblös), Axel Uddström, mf (Piteå), William Eskelinen, mv (Hammarby), Linus Hallenius, anf (Helsingborg), Juha Pirttijoki, b (Helsingin IFK), Jaudet Salih, mf (IFK Haninge)

Ut: Stefan Ålander, b (slutar), Johan Eklund, anf (Brage), Stefan Silva, anf (Palermo), Lloyd Saxton, mv (Levanger)

Fråga

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".