Dennis Westergård sträcker armarna i skyn framför Nolaskolan
Guldhjälten Dennis Westergård. Foto: Peter Hansson/Sveriges Radio

Målvakterna avgörande när Modos J18 och J20 tog SM-guld

Guldmålvakten: Det är två fantastiska lag
2:10 min

J18-målvakten Dennis Westergård blev utsedd till mest värdefulla spelare och J20:s Isak Wallin var straffhjälte två gånger om. Nu hyllar Westergård sin kollega.

 En obeskrivlig känsla!

Det har knappast varit en stor vinter för Modo hockey. Både herrarna och damerna har förlorat mer än de har vunnit. 

Men det här blir ändå en säsong för historieböckerna eftersom herrjuniorerna i både J18 och J20 nu i helgen blev bäst i Sverige.

– Det är helt sjukt! Killarna är fantastiska! Det är två fantastiska lag, utbrister Dennis Westergård.

Dennis är J18-lagets målvakt. Han höll inte bara nollan när Modo slog Frölunda med 3-0 i finalen. Han blev också utsedd till slutspelets MVP - mest värdefulla spelare.

– Det är en obeskrivlig känsla. Att få ett sådant hederspris för att göra något som tycker är det roligaste som finns, det är fantastiskt.

Bra sparring

Dennis Westergårds målvaktskollega i J20-laget, Isak Wallin, spelade även han en avgörande roll. J20 vann nämligen på straffar både i semifinalen mot HV71 och i finalen mot Växjö efter räddningar av Wallin.

Westergård hyllar den kamratliga konkurrensen i klubben.

– Vi har följts åt under hela säsongen. Vi har tränat och tävlat mot varann. Det har varit fantastiskt att ha honom som målvaktspartner.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".