Hans Särkijärvi, skriker i båset under match. Han är ny tränare för Modo Hockey. Foto: Robert Granström/TT
Hans Särkijärvi, ny tränare för Modo. Foto: Robert Granström/TT

Särkijärvi ny tränare i Modo

Radiosportens expert: Passar Modo väldigt bra - lugn och sansad
1:12 min

Nu är det klart. Hans Särkijärvi tar över och blir ny huvudtränare för Modo hockey. Kontraktet är på två år.

Särkijärvi har bland annat varit huvudtränare för Skellefteå och Linköping i Elitserien, men framförallt är han djurgårdare. Han har både spelat i och tränat Djurgården Hockey i Svenska hockeyligan.

– Det här är en spännande utmaning där jag haft ett bra år borta från båset där jag kunnat spendera tid med min familj och där det ändå vuxit fram en vilja att återgå till jobbet som huvudtränare, säger Hans Särkijärvi till klubbens hemsida.

Kontraktet är skrivet på 1+1 år. Ett bra val konstaterar Radiosportens expert Christer Jonasson.

– Han passar väldigt bra, tycker jag. Lugn, sansad och analytisk.

Vad kan han tillföra?

– Han kan ju hockey. Från alla delar. Han har själv varit aktiv och duktig spelare. Han är analytisk och har tagit hand om ganska många juniorer i Djurgården. Det blir ju samma sak i Modo. De har ju vunnit SM-guld i både J18 och J20, säger Christer Jonasson. 

Hans Särkijärvi har erfarenhet från över 400 matcher som spelare i högsta ligan och en efterföljande karriär som huvudtränare under tretton säsonger. Den senaste säsongen har Särkijärvi, 60 år, arbetat som domarcoach för SHL.

– Hans Särkijärvi är en kompetent tränare och en bra person som är känd för att vara en prestigelös ledare som alltid jobbar stenhårt och gör sitt yttersta, säger Modos sportchef Michael Sundlöv.

 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".