Vi får inte låta oss påverkas säger Sandra Sterner och Idamaria Jansson från Sundsvall
Vi får inte låta oss påverkas säger Sandra Sterner och Idamaria Jansson från Sundsvall Foto: Ingrid Engstedt Edfast/Sveriges Radio

Efter dådet på Drottninggatan: Vi får inte vara rädda och låta oss påverkas

Det goda arbetet måste få fortsätta
1:03 min

Terrordådet i Stockholm igår har väckt många känslor men det är viktigt att fortsätta leva som vanligt. Det menar Sandra Sterner och Idamaria Jansson från Sundsvall.

Reaktionerna på dådet i Stockholm svämmar över hela Sverige, både i traditionella medier och sociala medier.

Vi får inte låta oss styras av rädslor.

Sandra Sterner och Idamaria Jansson från Sundsvall var inte i Stockholm men har ändå berörts känslömässigt.

–  Jag är jätteledsen för alla som har drabbats men jag känner mig inte rädd för min egen skull, säger Sandra Sterner. Jag tänker att det goda arbetet måste få fortsätta, vii får inte låta oss styras av rädslor.

–  Jag pratade med en god vän i morse som skulle ut och resa och nu kanske ska avboka resan, berättar Sandra som menar att händelser av sen här sorten är ämnade att sätta skräck i människor och därför är det viktigt att gå emot det.

– Man måste fortsätta att leva som det är tänkt, innan det här hände.

Det är overkligt tills vi står mitt upp i det.

Sandra får medhåll av sin kompis Idamaria Jansson.

– Det är så overkligt tills vi står mitt upp i det. Det vi bygger upp idag kan rivas er i morgon, men vi måste fortsätta bygga ändå.

– Det enda som krävs för att de onda ska segra är att de goda är tysta. Så det gäller att vi fortsätter verka i det goda och inte låter oss skrämmas säger Sandra.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".