Else Ammor
Else Ammor. Foto: Billy Abraha/SR

Kraftig kritik mot beslutet om logistikparken

Else Ammor: Jag är riktigt förbannad
1:42 min

Mark- och miljödomstolen ger grönt ljus för bygget av en logistikpark i Tunadalsområdet i Sundsvall. Detta får kritik av Elise Ammor, som är motståndare till logistikparken.

Många närboende har velat stoppa logistikparken, som planeras att byggas vid Tunadalsområdet i Sundsvall. Det handlar bland om att de är tveksamma till om det verkligen finns ett behov av en sådan anläggning, och man menar också att lokaliseringen av kombiterminalen är felaktig och dåligt utredd.

En av dem som är kritisk är Else Ammor, och hon är även kritisk till Mark- och miljödomstolens dom.

– Jag är riktigt förbannad. Det här är otroligt dåligt, säger hon.

Det känns som att förhandlingen bara har varit en charad.

För att Mark- och miljödomstolen ska ge klartecken så krävs det att verksamheten måste vara samhällsekonomisk lönsam, och det har domstolen kommit fram till att logistikparken är. Men det här håller inte Else Ammor med om. 

Vill överklaga

– Jag har bland läst läst vad domstolen skriver om samhällsekonomisk bedömning i domen. Jag gjorde en egen samhällsekonomisk bedömning och kunde visa att det bolaget hade underlåtit att ta med en miljard i kostnader, men det tar inte domstolen upp, utan man säger att det är samhällsekonomiskt lönsamt, säger hon och fortsätter:

– Dessutom godkänner man miljökonsekvensbeskrivningen trots att den har ett flertal brister som vi har påpekat. Sedan så ifrågasätter domstolen lokaliseringsutredningen men sedan tycker man ändå att det är okej. Det känns som att förhandlingen bara har varit en charad, säger Else Ammor.

Else Ammors plan är nu att försöka överklaga domen. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".