Död person hittad vid Kanaludden i Härnösand

Polisen: Ingen drunkning i nutid
1:24 min

Kroppen plockades upp ur vattnet och under eftermiddagen meddelade polisen att det var en kvinna som tidigare var anmäld försvunnen.

Drunkningstillbudet inträffade vid 11-tiden vid Kanaludden i Härnösand.
Börje Öhman, informationschef vid polisen i Västernorrland, berättade då att det var kroppen efter en äldre kvinna.

– Vi fick in ett samtal om en kropp i vattnet utanför badhuset, Kanaludden. Vi skickade polispatruller till platsen. Vi har tagit hjälp av räddningstjänsten för att bärga kroppen som har legat i vattnet en tid. Det är alltså ingen ny drunkning i nutid, säger han och fortsätter:

– Vi kan inte identifiera kroppen just nu. Det är kroppen efter en äldre kvinna. Nu förs kroppen till bårhuset för att om möjligt komma fram till en identitet.

Kvinnan sågs senast den 18 februari och när hon anmäldes försvunnen så följde under flera dagar en stor sökinsats. Polisen berättar för P4 Västernorrland att anhöriga är underrättade.

Det finns för närvarande ingen misstanke om brott men kroppen kommer, enligt de rutiner som gäller, att obduceras vid Rättsmedicinalverket för att fastställa dödsorsaken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".