Elin Nilsson (M), politiker Sundsvall.
Elin Nilsson (M). Foto: Anna Ahlström/SR

Sundsvallspolitikern Elin Nilsson (M) avgår efter medlemsfusk

4:24 min

Elin Nilsson, moderat kommunpolitiker i Sundsvall, avgår med omedelbar verkan.

Vet du mer om det här? Hör av dig till oss! p4vasternorrland@sverigesradio.se! Eller skriv i kommenteringen!

Hon meddelar sin avgång sedan Sveriges Radio ställt frågor om hennes inblandning i ett medlemsfusk som avslöjades tidigare i vår, men som hållits hemligt för partikamraterna i fullmäktigegruppen.

Elin Nilsson har värvat och registrerat ett 50-tal ungdomar som medlemmar i MUF och Moderaterna Västernorrland. I flera fall har barnen inte varit medvetna om att de blivit medlem i ett politiskt parti.

Ansvaret är mitt och jag har gjort fel. 

Elin Nilsson har dessutom i flera fall betalt barnens medlemsavgifter via sitt privata konto, enligt uppgifter till Sveriges Radio.

– Jag har frågat mig själv hundratals gånger hur jag kunnat vara så dum. Varit så mycket hårdare mot mig själv än någon annan varit. Ansvaret är mitt och jag har gjort fel. Det är viktigt för mig att vara transparent och stå för misstag och inte bara tala om när saker går bra, skriver Elin Nilsson på sin Facebooksida.

P4 Västernorrland och Ekot träffade Elin Nilsson vid 16.00-tiden på tisdagen.

Hon sa att hon agerat omdömeslöst och några timmar senare meddelar hon alltså sin avgång.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista