Niklas Edin. Foto: Jonathan Hayward/TT.
Niklas Edin. Foto: Jonathan Hayward/TT.

Lag Edin historisk världsetta

Niklas Edin: Nu är vi i toppen för att stanna
1:12 min

Lag Edin, med Niklas Edin från Sidensjö i spetsen, har klarat det som inget icke-kanadensiskt lag gjort innan. Inför nästa säsong är laget världsetta i curling.

– Det är väl den stora snackisen i Kanada att nu finns det ett lag som kan slå kanadensarna i Kanada, det har inte hänt förut, säger Niklas Edin, nyss hemkommen från Kanada.

Där gick säsongens sjunde och sista grand slam-turnering av stapeln i förra veckan. Lag Edin tog sig till semifinal, sedan tog det stopp. Men kvartsfinalvinsten gjorde ändå att laget säkrade positionen som världsetta vid starten av nästa säsong.

– Nu är vi uppe bland de största lagen nånsin redan nu trots att vi har många år kvar. Men man ska inte tro att vi ska sopa hem allting från och med nu, det kan vända snabbt, säger Niklas Edin.

I början av säsongen höjdes en del ögonbryn från de framgångsrika kanadensarna, men under andra halvan har de vant sig vid det svenska motståndet.

– Nu på slutet har väl ingen varit jätteförvånad, kanske har vi själva varit förvånade. Vi har väl känt att "när ska det vända" ungefär. Men nu känner vi att vi är i toppen för att stanna, säger Niklas Edin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".