Soledad Henriquez (KD) Foto: Sara Johansson/SR
Soledad Henriquez (KD), arkivbild. Foto: Sara Johansson/SR

Soledad Henriquez (KD) lämnar landstingspolitiken

"Det landstingspolitiska arbetet präglas av en osund miljö"
3:31 min

Kristdemokraten Soledad Henriquez från Örnsköldsvik lämnar sina uppdrag i landstingspolitiken.

Soledad Henriquez är ledamot i hälso- och sjukvårdsnämnden och även i regionfullmäktige i Västernorrland. Men nu lämnar hon sina landstingspolitiska uppdrag, där hon varit verksam sedan valet 2014.

– Det finns en gräns för hur mycket man orkar. Jag har i flera års tid kämpat för kvinnosjukvården och barns rätt till en god vård i länet. I dag saknas dock förutsättningar för att kunna påverka och göra ett bra jobb. Därför måste jag sluta, trots att jag brinner för de här frågorna, säger hon, enligt ett pressmeddelande. 

Hon beskriver också landstingspolitiken som en osund miljö, där klimatet skiljer sig från hur hon upplever det inom kommunpolitiken.

– Tonläget, attityderna och inställningen gentemot framför allt kvinnor, som vill delta och ta plats, är minst sagt bedrövlig. Tyvärr har jag fått uppleva ett oprofessionellt bemötande från såväl majoriteten som ledande företrädare för oppositionen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".