Ewa Lindstrand (S) Foto: Sara Johansson/SR
Ewa Lindstrand, kommunstyrelsen ordförande i Timrå (S), slutar innan nästa mandatperiod. Foto: Foto: Sara Johansson/Sveriges Radio

Ewa Lindstrand – lämnar politiken innan nästa mandatperiod

Ewa Lindstrand (S): Dags att lämna över till någon som har mer kraft och energi framåt
0:39 min

Ewa Lindstrand (S) i Timrå kommun har varit ordförande för kommunstyrelsen i 14 år. Hon meddelar att hon inte kommer att ställa upp för omval i nästa mandatperiod.

I förra veckan meddelade Elisabeth Lassen att hon efter 18 år lämnar sitt uppdrag som kommunstyrelsens ordförande. Hon ställer heller inte upp för omval. 

Det andra kvinnliga ordförandet, Ewa Lindstrand (S) i Timrå kommun, säger också att hennes politiska framtid är på väg att ta slut. Hon kommer inte att kandidera till nästa mandatperiod.

Sedan januari 2003 har Ewa Lindstrand varit ordförande.

Hon vet inte idag om hon kommer att sitta kvar fram till valdagen eller om hon kommer att sluta innan.

– Det är beroende på vad som är mest lämpligt för den som ska efterträda mig, vad som är bäst för partiet.

Hur känner du inför att lämna framöver?

– Att ha det här uppdraget är otroligt inspirerande, roligt och spännande. Samtidigt är det också ett ganska slitsamt uppdrag. Det i kombination med den långa tid som jag har haft det här uppdraget så är det dags för mig att lämna över till någon yngre förmåga som har mer kraft och energi framåt i tiden, säger Ewa Lindstrand, kommunstyrelsens ordförande i Timrå.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".