Olivia Wänglund får stort stipendium
Olivia Wänglund från Bergsåker får 10 000 kronor i stipendium från Idrottens Vänner. Foto: Ulf Thonman

Sundsvallsstjärnan Olivia Wänglund får stort idrottsstipendium

Olivia Wänglund, stipendiat: Det känns jättestort!
3:13 min

Olivia Wänglund är landslagsspelare i både fotboll och badminton. Ikväll får hon stipendium av Idrottens vänner. Walter Rönmark ringde i maj, så jag har vetat ett tag, säger Olivia.

I kväll kommer stipendier att delas ut till unga och lovande idrottstalanger i Medelpad. Det är föreningen Idrottens Vänner som delar ut penningpriser till ungdomar som är mellan 14 och 18 år.

Olivia Wänglund heter idrottaren som kommer att mottaga det största stipendiet, det på tio tusen kronor. Hon är landslagsmässig i två sporter; Fotboll och Badminton. Fotbollen spelar hon med Selånger och Badminton med Bergsåker.

– Det känns jättestort, men jag har vetat om det ett tag, Walter Rönmark ringde och berättade i slutet av maj, säger Olivia.

Vad ska du göra med pengarna?

– Jag vet inte riktigt, men det kommer nog gå till mitt idrottande, sä'ger Olivia.

Du är med i landslaget i två sporter, när måste du välja?

– Det börjar bli jobbigt med två, jag måste nog välja snart. 

Bland tidigare stipendievinnare finns bland andra Magdalena Forsberg, Anna-Karin Kammerling, Henrik Zetterberg, Anna Holmlund och Johannes Skagius.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".