Sollefteå-åkaren Ebba Andersson tog guld i junior-SM. Foto: Lennart Sundwall/SR
Sollefteå-åkaren Ebba Andersson. Foto: Lennart Sundwall/SR

Ebba Andersson siktar på OS

Ebba Andersson: Jag ska träna fler timmar i år
3:46 min

Ebba Andersson från Sollefteå ingår i år i seniorlandslaget. Hon har siktet inställt på OS i Pyeongchang, men hon är långt ifrån säker på att hon kommer att få åka dit

I lördags tog tog SOK första gruppen av de aktiva som ska få delta i OS om nio månader. Tre längdskidåkare och och två stafettlag fanns med i den gruppen. En som inte är med i den gruppen är Ebba Andersson, som hade en fin säsong i fjol med bland annat ett VM-silver på stafetten i Lahtis trots att hon hade en del knäproblem. 

Hon har visat i år att hon har potential att vara med i OS.

Under säsongen så kommer Ebba Andersson att in Publicera

 

gå i seniorlandslaget. Enligt förbundskapten Rikard Grip är det inte för tidigt trots att hon inte har fyllt 20 år än.

– Hon har visat i år att hon har potential att vara med i OS. Får hon ett år till med bra träning och en positiv utveckling så skulle hon kunna vara en person som är med där borta, säger han. 

"Många månader av träning"

Ebba Andersson är inte säker på att en plats i A-landslaget räcker för att få åka med till OS i februari.

– Nej, det är jag inte. Det är många månader av träning kvar innan man drar igång tävlingssäsongen. Sedan beror det på hur jag presterar  under tävlingssäsongen fram till OS, säger Ebba Andersson.

Hur mycket mer ska du träna under den här säsongen jämfört med förra säsongen?

– Jag ska träna lite fler timmar och ha lite mer planlagd träning. Förra året fick jag ta det lite som det kom på grund av den status som var på knät. Jag kommer att fortsätta ta hänsyn till knäet så att jag inte gå på för hårt., säger Ebba Andersson. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".