Några av eleverna i kulturskolans verksamhet i Örnsköldsvik.
1 av 2
Några av eleverna i kulturskolans verksamhet i Örnsköldsvik. Foto: Lennart Sundwall/Sveriges Radio
Yngve Edin
2 av 2
Yngve Edin, nöjd åhörare idag när kulturskolan kom till hans äldreboende i Sidensjö. Foto: Lennart Sundwall/Sveriges Radio

Kulturskolan besökte äldreboende i Sidensjö

Åhörare: Fantastiskt!
4:08 min

Kulturskolans elever i Örnsköldsvik är under en dryg vecka ute och musicerar runt om i kommunen. Fyrklöverns äldreboende i Sidensjö fick idag njuta av musiken.

Under en dryg vecka är kulturskolans elever i Örnsköldsvik ute och musicerar runt om i kommunen. Idag var turen kommen till Fyrklöverns äldreboende i Sidensjö där elever från Sidensjöskolan, Västanå friskola och Bjästaskolan fanns på plats.

Johan Segebrandt, 15 år gammal går på Bjästaskolan. Han spelar både piano och fiol, men i framtiden är det ändå matlagning som han vill satsa på.

– Mest troligt blir det restaurang- och livsmedelslinjen som jag ska gå. Jag tycker om mat väldigt mycket och då kan jag jobba med mat och spela musik på fritiden, säger Johan Segebrandt.

En av åhörarna var Yngve Edin som bor på äldreboendet. Han berättar att när han var ung fanns det ingen möjlighet att spela musik på skolan.

– Då var det bara gymnastik som gällde.

Yngve Edin njöt av musiken.

– Fantastiskt!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".