Härnösands nyrenoverade ridhus.
1 av 2
Härnösands nybyggda hästsportsarena. Foto: Ulla Öhman / Sveriges Radio
ee
2 av 2

Sista försöket för ridklubben i Härnösand att få tillbaka ridskolan

Styrelsen: Nu är det desperation
1:14 min

Striden om vem som ska driva ridskolan i Härnösand är inte över än. Ridklubben försöker in i det sista påverka politikerna.

Efter att kommunen byggt om och rustat upp ridanläggningen i Härnösand så vill man själv driva ridskolan. Men ridklubben hävdar att det finns ett löfte om att de skulle få tillbaka driften efter att anläggningen hade blivit klar.

Nu är det desperation inför det här beslutet.

På måndag den 29 maj fattar kommunfullmäktige i Härnösand slutgiltigt beslut. Inför det mötet försöker ridklubben få komma till partigrupperna för att ge en sista information och svara på eventuella frågor.

– Nu är det desperation inför det här beslutet, säger Eva Ohlsson från ridklubbens styrelse.

Vi kämpade för en ny anläggning och nu får vi inte vara med och driva den. Det är jättefrustrerande.

– Vi hoppas att vi kan få komma dit och svara på frågor om det finns ytterligare frågetecken inför beslutet, säger Lillemor Andersson som är ordförande.

– Vi kämpade för en ny anläggning och nu får vi inte vara med och driva den. Det är jättefrustrerande, säger Marie-Louise Lunneborg som också sitter i styrelsen.

Överhuvudtaget har hela verksamheten blivit väldigt uppdelad tycker ridklubben.

– Man känner sig inte riktigt välkommen in i ridskolestallet, dit får vi inte riktigt komma. Vi ska inte tro att det är vår arena.

– Ska kommunen ta över andra idrottsklubbar och föreningar också? Hur är det med hockeyn, ska kommunen börja hålla hockeycuper och träningar? Jag tycker det är uruselt.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".