Påfart till Sundsvallsbron tillfälligt avstängd. Foto: Jennifer Engström/SR
Påfart till Sundsvallsbron tillfälligt avstängd. Foto: Jennifer Engström/SR

Nya trafikproblem väntas på Sundsvallsbron

1:01 min

Det är en yta på totalt cirka 70 meter som ska målas i sommar med anledning av en tvist mellan brobyggaren och färgleverantören. Och det kommer att bli begränsad framkomlighet på bron från och med söndagkväll och i stort sett hela sommaren.

Sundsvallsbron har haft stora problem sedan invigningen för ett par år sedan.

Bland annat att brostöden under vatten rostar mycket snabbare än beräknat samt att målningen inte hållit måttet.

Stora trafikproblem förra året

Förra sommaren påverkades trafiken mycket när kanterna på bron målades om. Nu när sista biten ska göras klart väntas trafikproblemen även denna sommar.

– Vis från förra årets arbete på bron då vi stängde av båda körfältena tror vi inte att det blir lika stora trafikproblem i år. Men klart är att blir begränsad framkomlighet, säger Björn Sjölund på Trafikverket.

Arbetet startar på söndag

Arbetet startar redan söndagkväll den 21 maj. Den natten stängs hela södergående körfält när trafikanordningarna ska sättas upp. Själva målningen kommer att pågå fram till den 31 juli.

I och med slutmålningen kan vi då räkna med att Sundsvallsbron är färdigbyggd och helt klar?

– Ja utifrån de anmärkningar som var på besiktingen av bron så är det här det sista vi ska göra, säger Björn Sjölund på Trafikverket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista