Emanuel Bagge och reporter Lennart Sundwall. Foto: Sveriges Radio
Foto: Sveriges Radio

Emanuel Bagge laddar inför Talangfinalen

3:24 min

Ikväll kan en internationell karriär öppna sig för artisten Emanuel Bagge. Född och uppväxt i Höga Kusten Nordingrå och nu ett framträdande från att vinna talangfinalen och en halv miljon kronor.

Emanuel Bagge vann TV4:s ena semifinal där han fick flest röster. Nu tävlar han mot sju konkurrenter. Bagge drog bricka ett i finalen och blir först ut alltså. Under dagens kameragenrep flöt allt på bra och det är med tillförsikt han nu ger sig i kast med finalen.

– Jag är så otroligt tacksam att jag tagit mig så här långt, säger Emanuel Bagge.

Han är väldigt medveten om vad en framgång i kväll kan föra med sig. Förutom en halv miljon kronor kan det öppna portarna för en framgångsrik karriär.

– Så är det. Jag kan få göra en platta och kanske någonting utomlands, säger Bagge. 

Kvällens tävlingslåt hemlig 

Vad han ska sjunga ikväll är ännu så länge hemligt. Han har tidigare framfört nummer av Whitney Houston och Elton John.

– Jag kan avslöja att jag lämnar mitt piano och ger mig ut på scenen med mina fyra dansare. Mer får ni inte veta!

Emanuel Bagge är utbildad danslärare. Studierna klarade han av i Umeå och London. I höstas lämnade han Ådalen för Stockholm. Vad som händer framöver vet ännu ingen med bestämdhet.

Vad som dock redan är klart är att Bagge kommer att uppträda på hemmaplan i sommar. Vid Skulefestivalen i mitten av juli. Vidare på Murberget och Hemsö i Härnösand. Bagge hinner också med gästspel i både Nordingrå och Bjärtrå under sommaren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista