Felicia Fryklund har fått sin säng och ett skåp på logementet. Foto: Ulla Öhman/Sveriges Radio
1 av 2
Foto: Ulla Öhman/Sveriges Radio

Härnösandsborna positiva till värnpliktiga i stan

2:22 min

Kul att det händer nåt i Härnösand och bra med lite mer liv på stan. Så kommenterar Härnösandsborna att det kommer värnpliktiga till stan igen med start nästa år.

– Det är bra att det finns de som är intresserade av att försvara Sverige och så skapar det förmodligen arbetstillfällen, säger Conny Eriksson.

Anna Bylund har ingen riktig åsikt men hon är lite orolig att det kanske kommer att skjutas mer på Härnön när man vill vara ute i skogen.

Lite mer liv i stan när de värnpliktiga går ut på kvällarna.

Ann-Britt tycker det är bra och säger att det är ordning och reda när man gör värnplikten och att det är bättre än att bara vara arbetslös. Hon tror också att det kommer att bli lite mer liv i stan när de värnpliktiga går ut på kvällarna

– Det är bra att vi får tillbaka det militära till Härnösand, säger Anders Hemström som själv jobbade på KA5 en gång i tiden.

Värnpliktsutbildning Härnösand

Härnösand är en av de orter som redan nästa år (2018) kommer att ha värnpliktsutbildning med inriktning mot hemvärn.
240 värnpliktiga som ska gå den kortare utbildningen på 4-7 månader kommer fördelas på anläggningarna som I 19 har i Kiruna, Östersund, Härnösand och Umeå.

Källa: Försvarsmakten

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista