Guld och silver skön avslutning på skidkarriären för Svanebo

2:13 min

Skid- och rullskidåkaren Anders Svanebo lägger nu skidor och stavar på hyllan. Efter den senaste veckans guld och silver avslutar han karriären på topp.

Skid- och rullskidåkaren Anders Svanebo gjorde i veckan sina sista lopp i karriären. Och han avslutar på topp. I torsdags tog han VM-guld under rullskide-VM i Sollefteå. Och i helgen blev det silver i masstart på 20 kilometer. 

– Det känns ju superbra! Det har inte kunnat gå på bättre sätt. Jag hade egentligen tänkt lägga av för tre år sedan och sluta med SM i Sundsvall. Men det året kom jag med i A-laget i längd och då var det inte läge att lägga skidorna på hyllan när man har kommit med i landslaget, det man har kämpat för egentligen i hela sitt liv, säger han.

Efter det lade han upp en treårsplan om att kunna få avsluta karriären på hemmaplan med ett VM i rullskidor i Sollefteå - där allt med rullskidåkning började 2009.

– Att få knyta ihop säcken på det här sättet, nästan på hemmaplan, det känns otroligt bra, säger han.

Nu väntar en karriär som brandman i Räddningstjänsten i Sundsvall. Och skidorna kommer förmodligen inte att bli liggandes oanvända.

– Det är ju omöjligt att sluta träna, det kommer jag naturligtvis inte att göra. Vi får se om Stockvik behöver hjälp i nån stafett eller nåt så är jag väl inte sen att tacka ja, säger han.