Skagius simläger ska stärka Norrlandssimmarna

2:58 min

Landslagssimmaren Johannes Skagius har arrangerat ett simläger i Njurunda. 80 ungdomar har bjudits på hårda simpass med fokus på att vässa tekniken i simningen.

Under en vecka har 80 ungdomar från olika delar av Norrland slipat detaljerna i simningen tillsammans med landslagssimmaren Johannes Skagius. Och det har varit hårda tag. 

– Det har varit jättekul och väldigt jobbigt, säger Lilly Cramer Jonsson, 12 år, simmare från Umeå och en av deltagarna på lägret.

Förutom att lära sig hur man får upp farten på ett bra sätt, tar hon med sig väldigt mycket tekniska detaljer kring starter, kickar och vändningar.

Och tränaren och arrangören av lägret, landslagssimmaren Johannes Skagius är också nöjd.

– Det har gått väldigt bra. Jag är väldigt nöjd med hur lägret har gått, säger han.

Under lägret satsar man dels på att utbilda ledare och dels på att utveckla varje simmares spetskompetens.

– Simmarna måste ha en perfekt teknik. De kan inte ligga och nöta meter som många i södra Sverige i många fall gör. Vi måste träna mer specifikt och med mer kvalitet helt enkelt, säger han.

Johannes Skagius är själv mitt uppe i sin karriär och slog precis personligt rekord på 50 meter bröstsim. På måndag åker han till Taiwan och tävlar i Universiaden och förhoppningen är att upprepa VM-tiden på 50 meter och ta medalj.