Lena Asplund (M) kandiderar inte inför nästa års riksdagsval

2:17 min

Riksdagsledamoten Lena Asplund (M) har beslutat sig för att inte kandidera för moderaterna inför nästa års riksdagsval. Nu ställer hon in siktet på regionpolitiken.

Riksdagsledamoten moderaten Lena Asplund från Sollefteå kommer inte att kandidera för inför nästa riksdagsval. Anledningen är att det har varit jobbigt att resa från Sollefteå.

– Det har varit rätt slitit sista tiden med resande fram och tillbaka. Det är lite enklare om man bor i Sundsvall eller om man bor nära flygplats och jag känner att det sliter rätt hårt.

Nu riktar hon istället in sig på att kandidera till regionen, tidigare landstinget. Att det har stormat en del kring landstinget avskräcker inte Lena Asplund.

– Desto större anledning att välja in någon som jobbat med tung politik i flera år.

Kommer du att driva frågan om Sollefteå sjukhus på något särskilt sätt?

– Jag kommer att driva frågan om bra och tillgänglig vård för alla länets medborgare. Det är inte så att vården är alldeles fantastisk i Sundsvall heller, säger Lena Asplund.

Även Moderaten Eva Lohman lämnar riksdagspolitiken. Centerpartisten Emil Källström, Vänsterpartisten Christina Höj Larsen och Sverigedemokraten Johnny Skalin ställer upp för omval. De socialdemokratiska ledamöterna har inte gett något besked än. Det uppger st.nu.