Bostadspråmen Astoria.
Bostadspråmen Astoria. Foto: Örnsköldsviks kommun

Inga studentbostäder på pråmen Astoria i Örnsköldsvik

Övikshems vd besviken över beslutet
0:46 min

Övikshems planer på studentbostäder på vatten läggs ner när Astoria nu beviljats bygglov i Sundsvall.

Just nu står bostadspråmen Astoria i Göteborg men till följd av ombyggnationer på platsen tvingas man nu till att lämna staden. 

Med målet att hitta ett nytt hem har Astoria slängt ut krokar både till höger och vänster. Napp fick man i Örnsköldsvik där företaget Övikshem såg ett läge att använda bostådspråmen för 120 studentbostäder. 

Men planerna på att Astoria kommer till staden lagom till vårterminen 2018 skjuts nu i sank när nu pråmen beviljats bygglov i Sundsvall. 

– Det är klart att det hade varit roligt att få hit Astoria, det ju varit lite unikt att ha studentboenden på vatten. Men jag kan få förstå om Astoria har hittat ett bättre alternativ och får ha respekt för det, säger Lars Österlund, vd på Övikshem. 

Hur såg planerna med Astoria ut? 

– Vi jobbade på som att vi skulle komma överens. Och det är klart att man blir besviken när man förlorar en affär, men det går över och det finns alternativa affärer och gå in i.

Enligt Per Liljenstrand på Grandab Management, som handhåller för pråmens framtid, bekräftar att Astoria erhållit tillfälligt i bygglov i Sundsvall. Bygglovet ska gälla för hotellverksamhet vid stadens kust och att ambitionen är att bogsera upp Astoria från Göteborg under hösten.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".