Evelyn Nyström på gågatan i Barcelona.
Evelyn Nyström från Sundsvall pluggar just nu i Barcelona. Foto: Privat

Sundsvallstjej i terrordrabbade Barcelona

Evelyn Nyström: Ingen förstod allvaret
2:37 min

Evelyn Nyström låg på stranden när attacken skedde på La Rambla. Hon märkte inget förrän anhöriga frågade om hon var i säkerhet.

Evelyn Nyström pluggar spanska i Barcelona. Igår gjorde hon som vanligt efter skolan och gick till stranden tillsammans med sina vänner. Där märktes inte terrorattacken av alls.

– Anledningen till att jag märkte att det hände var att nära och kära började höra av sig och fråga var jag var och hur jag mådde, berättar Evelyn på telefon från Barcelona och lägger till att det nog inte var någon på stranden som riktigt förstod allvaret.

Evelyn och hennes kompisar valde att ligga kvar på stranden en stund och inte förrän de kom hem började de titta på nyheter och kolla sina sociala medier.

Blir kvar i Barcelona

Men någon rädsla känner inte Evelyn. 

– Nej, jag tror inte det hjälper. Det är ju snarare så att jag vill gå ut på stan och visa mig än att gömma mig inne, slår hon fast.

Att lämna Barcelona och åka hem till Sverige är det inte tal om.

– Jag ska precis gå till skolan och sedan går vi genom stan och hänger sedan på stranden, precis som vanligt, avslutar Evelyn.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".