Flera snattare gripna på sportbutiker i Birsta

Ett ungdomsgäng tog på sig kläder och sprang ut från en sportbutik i Birsta i går eftermiddag. Det var det andra snatterilarmet från området igår där det också visade sig att man använde preparerad väska vid stölden.

Två gånger i går larmades polisen till Birsta i Sundsvall om stölder där man använde preparerad väska, i båda fallen på sportbutiker.

Vid 14.30-tiden larmades polisen om att ett gäng med mellan fyra och sex ungdomar varit på XXL och hade tagit på sig kläder i butiken och även tagit varor i famnen och sedan sprungit ut ur butiken. Vid stölden användes också en preparerad väska.

Polisen grep senare tre personer, varav två var under 15 år. 

En av de misstänkta spårades av hundekipage från butiken och eftersom snattaren försökte smita från hunden blev han också biten vid gripandet. Den bitne fördes till sjukhus för omplåstring. Enligt rutin har den händelsen anmälts till polisens internutredning.

Vid 16.15-tiden greps också en person av en väktare i samband med en stöld på Stadium, även där användes en väska som var preparerad för att kunna föra ut larmade varor ur butiken. Väktaren sprang ikapp snattaren, en man i 20-årsåldern, som greps i höjd med K-rauta, enligt polisen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".