Frisör
Hösten innebär för många en nystart. Och det innebär också högsäsong hos frisören. Foto: Agneta Jacobsson/SR

Höstrusch i klippbranschen

Frisören: Många vill göra stora förändringar inför hösten
2:23 min

Hösten är i antågande och många är sugna på en nystart. För frisören innebär det samtidigt en period med extra högt tryck på tider i klippstolen.

Sommaren går oundvikligen mot sitt slut. Många är tillbaka på sina jobb efter semestern och skolan drar igång. Och det är också en period när många vill börja om - till exempel med en ny frisyr.

Elin Sjöström driver frisörsalongen Runt Hörnet i Sundsvall och märker av det extra trycket.

– Man märker att folk kommer tillbaka från semestrarna och kanske har dragit ut lite längre på sina tider. Så det är många som kommer hit, många som ringer och vill göra stora förändringar med håret inför hösten, säger hon.

Dock kan det vara svårt att få tid på en gång om man inte redan bokat. Eftersom det i frisörbranschen är vanligt att man bokar sitt nästa besök redan när man klipper sig så brukar kalendrarna vara ganska fullbokade.

– När alla vill komma samtidigt så blir det längre väntetid. Vi har oftast inte drop-in-tider utan det gäller att man är ute i lite mer god tid och bokar, säger Elin Sjöström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".